回論壇首頁
論壇主選單 > 香港論壇 > 西洋菜街 荷李活影音 得唔得 ?
作者  
討論話題

arson

新進會員

器材: 其他 其他
西洋菜街 荷李活影音 得唔得 ?
好多鏡頭賣
唔知水定行貨,信唔信得過 ?

fong9

新進會員

1) 2002/07/21 01:19 
此店賣的水貨居多,但售價不便宜,且據聞是黑店.

不幸被騙的拍友不妨分享經驗,免其他人重蹈覆轍.

paddywcs

新進會員

2) 2002/07/21 01:54 
此店主力老屈內同胞遊客,但價錢比雙成平幾十大元,我就唔會博啦:P

Vincent★帝國天使

論壇版主

3) 2002/07/21 06:44 
有時會 offer 一個相當便宜的價錢然後說要明後天取貨,讓你先落訂,
(落訂後還不是任他們宰割...)

KinKIn

新進會員

4) 2002/07/22 15:10 
同佢地交易過,買現貨,試清試楚才俾錢,都冇咩問題。買有標價的現貨。

JamesPong

新進會員

5) 2002/07/22 16:16 
冇話得唔得,你自己小心的話去邊度買都得...
KinKln所講的已是重點...

Francis Poon

新進會員

6) 2002/07/22 16:54 
For their price, why not go to Salon for "grey market" goods or Double Shing for "official import" goods.

dennis_3d

新進會員

7) 2002/07/22 23:06 
我覺得買野要找有信譽的店,我寧可買貴少少都唔想受屈或買左流野!

APO-L77

新進會員

8) 2002/07/23 00:44 
呢間野 d sales 都唔係人黎既, 果日我嚮度睇緊野, 有位講普通話既中國同胞問部傻瓜機可唔可以平少少, 跟住個肥 sales 就話得, 之後犴笑住咁帶左個人入去, 叫個客人坐低之後同佢講, 而家肯減一文俾佢, 個客以為佢地同佢講笑重好聲好氣同佢地講野, 其他 sales 就嚮度圍住笑個大陸客. 而家香港做乜攪成咁? 呢 d 咁既服務態度真係令香港人蒙羞~ 最後個同胞俾人笑到面紅紅咁走出門口. 唉~~

hhbk1

新進會員

9) 2002/07/23 01:41 
i had a very unhappy experience in salon...
they tell different price by dufferent ppl..
and they dont treat u as a costomer.. not even a normal ppl, but as a begger asking for grey market cheap price....
i bought things once there and had this bad experence...
i promise myself never go there again for only small price cheaper from Wing Sing....

論壇版主

10) 2002/07/23 06:14 
沙龍我驚到唔敢去...
驚被D staff殺左...
不過我記得有位肥哥哥幾好態度,
但普遍報價就一時時...

md

新進會員

11) 2002/07/23 09:10 
現在買水貨要留心,個價分分鐘貴過行貨。建議買之前check清楚。

論壇版主

12) 2002/07/23 09:58 
強烈建議先往萬成查價,
萬成而家D價我覺得幾呼想壟斷(行貨)市場...(誇張左tim)

JamesPong

新進會員

13) 2002/07/23 10:38 
有時差少少不如買行貨喇...
有人話沙龍賣550EX$19XX,永成賣$2280,有時買o野唔單只要買件貨,仲要買"安心"及"保障"。終於我都係永成買,同自己講;個三百零蚊,比佢喇....

論壇版主

14) 2002/07/23 10:40 
JamesPong:

我果陣應該早過你買550 EX,萬成價$2400...
>_<...

md

新進會員

15) 2002/07/23 18:23 
現在日本紙高,水貨買唔過。

JamesPong

新進會員

16) 2002/07/23 23:59 
Re Vincent,我今個月6號買的。
不過永成同萬成o的價有o的唔同,有時你平佢就貴。我唔鍾意去萬成,因為個o的人好串;而永成有幾個阿叔幾好人。

論壇版主

17) 2002/07/24 03:50 
JamesPong

我去年買的啦
反而萬成我會熟D,
永成我驚白頭佬﹋﹋﹋

JamesPong

新進會員

18) 2002/07/24 09:19 
哈哈...白頭佬...我唔會幫佢買o野。
有個四眼、瘦瘦地叫"龍哥"幾好,有個四眼、矮矮地小肥的都幾好,最右面又係四眼幾高的就一時時,好的時侯同你講唔停,唔好的時侯一句起兩句止。如果買o野我只o係會同呢三個"阿叔"買,如果佢地唔得閒我都等佢地得閒才買。

Edited by - jamespong on 2002/07/24  09:20:19

dennis_3d

新進會員

19) 2002/07/24 14:09 
雖然我買機、鏡都係找萬X、永X,因信譽好些,但D sell 屎始終覺得唔專業,事實係有好多人得個問字又唔係買野,但你地sell 屎係專業嗎!唔問價又點買呀!有D sell 屎 黑起面口,目無表情………另外好似我買完枝鏡再問下其他野,你都唔落D咀頭再sell下…人地轉頭下次可能會再買呢!…唔通他們唔休做。奇!

LMF

新進會員

20) 2002/07/25 00:31 
記得小弟在十多年前在永X問EOS1的價錢時, 個Sales好像想殺了我似的, 後來到萬X買了.現在在萬X買'野', 我只會找亞康. 記得有次買CONTAX G2, 他和另一個Sales一起教我用G2, 態度好到令我吃驚, 縱觀十多年幫襯以來....這也是弟一次.
回上一層 第1頁 / 共3頁 到第 頁   下一頁   最末頁 1 2 3
手札小舖熱門商品
【Nikon 1完全活用解析】全新系統完全剖析!
【駕馭閃光燈】最完整的閃燈指導教本!!
【Sony α NEX-C3‧NEX-3‧NEX-5完全上手】熱購中!!
數位攝影達人超值包【就是愛 構圖】+【數位單眼達人速成】74折
今年VIP會員招募-超大無敵1.5G相簿再加贈好禮!
攝影家手札數位影像坊DV哈燒網KeyBuy藝廊論壇
服務信箱:242204 新莊副都心郵局第12信箱 │ 會員服務部:02-85215082(上班時間早上9點~下午6點) 和平東路三段276號 │ 廣告專線:0937-887229 │ 總瀏覽1169732118人 │ 線上1626人
攝影家手札科技有限公司 版權所有 © 2017 PhotoSharp All Rights Reserved. 非經許可,請勿任意轉載、出版本站內容